Förbannad på töntiga idioter med för mycket fritid och låg moral

Standard

Måste skriva om en sak som gör mig så jävla förbannad. Det finns en grupp som på Facebook som vill att en grupp som heter PRIS (pedofilers rätt i samhället) ska tas bort. Pris skulle alltså vara en intresseorganisation för pedofiler som ej begått brott än / ej anser sig begå brott. Det cirkulerar dock rykten / information om att gruppen inte finns på riktigt, att den är ett skämt.

Liknande händelse är de grupper som byter namn, de börjar med att vara en grupp för något harmlöst som att jobba mot hjärtsjukdomar eller inte gilla en viss modetrend men byter till att vara en rasistisk eller kvinnofientlig grupp. Skaparna bakom dem menar att det är ett ”skämt”, inte på allvar o.s.v.

Problemet är ju bara att det inte är kul, det är inte ett skämt för alla. Det finns ju människor som tycker så och genom att agera på det här sättet går de deras ärenden oavsett om de själva menar det de säger eller inte. Ett skämt aviseras  ju på något sätt, även ironi måste vara tydlig och framgår inte särskilt väl i skriven text och under så här lång tid. (Även om det är ett ”politiskt” statement så är det överdrivet och går inte fram, det gör inte världen bättre.) Beviset är ju att så många människor blir upprörda och reagerar. Det tycker upphovsmännen är roligt och de hånar folk för deras reaktioner och för att de ”gick på det”. Det är klart att folk går på det, det finns ju sjuka individer och rörelser på riktigt, det är naturligt att vända sig emot det.

Det finns ju många som blivit utsatta för pedofiler och rasism, hur känns det för dem när någon ”skämtar” och låtsas företräda deras förövare? Nej, dessa ”skämtare” är ju fan nästan (ok, inte riktigt) lika vidriga som de som faktiskt tycker så.
Det var min syn på saken.

Kram på’re!

Annonser

One response »

  1. Håller helt med!
    Jo, för sig är det egentligen ett ganska litet problem (det går ju att undvika att bli lurad) men väldigt irriterande!
    Sedan använder ju dessutom en hel del arbetsgivare Facebook för att kolla upp sina anställda och hur bra ser det ut om man då är med i någon rasistisk grupp – det låter ju lite sådär halvpinsamt att säga att man inte visste att det var en sån grupp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s